fbpx

Mūsų istorija

Lietuva keičiasi, ir keičiasi į gera. Mėsos sektorius – taip pat.

Kadaise, sovietų laikais, gyvenome visuotinio deficito – taip pat ir mėsos deficito – sąlygomis. Vos atkūrus Nepriklausomybę, imta vytis Vakarus, ir šalies mėsos sektoriuje įsitvirtino produktyvumo, pramoninės masto ekonomijos ir neaiškios kilmės mėsos importo sąvokos.

O šiandien esame liudininkai prasidedančio naujo mūsų visuomenės brandos etapo. Etapo, kada mąstančiam mėsos pirkėjui yra svarbu ne tik kiek, bet ir kaip, ne tik kaina už kilogramą, bet ir kaina organizmo sveikatai bei mus supančiai aplinkai.

Šiai augančiai sąmoningai visuomenės daliai ištikimai tarnauja viena iš seniausių ir tvariausių paukštininykstės ekosistemų Lietuvoje –  Baltuonių šeimos kalakutų ūkis.

Kai 1995 m. pirmieji Lietuvoje sukūrėme profesionalią kalakutų auginimo ekosistemą, ši paukštienos rūšis buvo laikoma egzotine. Žmonės įsikibę laikėsi sovietinių įpročių vartoti vištieną ar kiaulieną. Tačiau augant mokslininkų ir visuomenės susidomėjimui sveika gyvensena, išryškėjo nepaneigiamas faktas: kalakutiena yra bene sveikiausias mėsos pasirinkimas ne tik šventinei, bet ir kasdienei žmogaus mitybai (apie tai, kuo kalakutiena pranoksta vištieną ir kitas mėsos rūšis, skaitykite Kodėl kalakutiena).

 

Galutinė paukštienos maistinė vertė ir poveikis sveikatai ne mažiau priklausomi nuo to, kaip paukštis yra išauginamas. Baltuonių kalakutų prekės ženklas telkia bendruomenę žmonių, kurie jau ilgus metus kalakutieną perka tik iš mūsų ūkio bei tvirtina, kad net ir skoninėmis savybėmis mūsų ūkio produkcija kardinaliai skiriasi nuo pramoniniu būdu išaugintų kalakutų.

 

Yra paprasta Paukštiena. Ir yra Paukštiena 2.0, kuri ant Jūsų stalo patenka iš Baltuonių šeimyninio ūkio. Klausiate, kuo mūsų paukštiena kitokia ir kuo mūsų kalakutai ypatingi? Receptą sudaro du svarbiausi ingredientai: pagarba paukščiui, pagarba žmogui.

 

PAGARBA PAUKŠČIUI


DAUGIAU SVEIKATOS. Kalakutus maitiname daugiausiai savo pačių natūraliai užsiaugintų grūdinių kultūrų pašaru.

 

DAUGIAU ERDVĖS. Mūsų ūkyje kalakutai auga turėdami bent dvigubai daugiau erdvės (25 kg/m2) nei numato ES gyvūnų gerovės standartai bei yra įprasta kitose kalakutų fermose. Net Skandinavijos ūkiai kalakutams suteikiama erdve mums nusileidžia.

 

DAUGIAU LAISVĖS. Mūsų kalakutai auga palaidi, kvėpuoja grynu oru, o sezono metu gali išeiti į lauką ir netgi rinktis – ar būti saulėje, ar pavėsyje po specialiai jiems įrengta stogine.

 

DAUGIAU ŠVAROS. Kalakutai vaikščioja ant mūsų pačių ūkyje išaugintų sausų ir kokybiškų grūdinių kultūrų šiaudų kraiko, kuris kiekvieną dieną atnaujinamas.

 

DAUGIAU MIEGO. Baltuonių kalakutai skiria naktį nuo dienos ir išsimiega geriau, nei statistinis lietuvis – bent po 8 valandas per parą!

 

0 KANKINIMŲ. Baltuonių fermoje kalakutai niekada nejaučia skausmo (kituose ūkiuose įprastos snapų ir nagų karpymo praktikos mums yra svetimos ir absoliučiai atmestinos).

 

0 ANTIBIOTIKŲ. Ūkyje nenaudojame antibiotikų.

 

TVARI EKOSISTEMA. Kiekvieną paukštininkystės ūkio grandinės etapą, pradedant kalakutų auginimu, grūdinių kultūrų pašarams išauginimu bei paukščių maitinimu, baigiant paskerdimu nuosavoje skerdykloje, atliekame ir prižiūrime patys.

PAGARBA ŽMOGUI

Didžiuojamės, kad vis daugiau klientų, atradę Baltuonių kalakutus, mūsų paukštienos ir jos gaminių nemaino į jokią kitą mėsą. Mums belieka pateisinti šią ištikimybę išsaugant nuolatinį dėmesį ne tik paties paukščio gerovei (žr. Pagarba paukščiui), paukštienos kokybei ir šviežumui, bet taip pat pasirūpinant, kad produkcija Jūsų stalą pasiektų Jums patogiausia forma ir būdu. 

PRISTATYMAS Į BET KURIĄ LIETUVOS VIETĄ. Užsisakykite Baltuonių kalakutą tiesiogiai į savo namus, ir jau po 3 dienų galėsite mėgautis aukščiausios kokybės mėsa. 

GALIMYBĖ APŽIŪRĖTI IR ĮSIGYTI GYVAI. Ne tik Žemaitijoje, bet ir Vilniuje, Kaune bei kituose šalies miestuose mūsų kalakutus rasite specializuotose Baltuonių prekyvietėse, turgeliuose arba partnerių parduotuvėse. Parduotuvių sąrašą rasite čia.

ŠVIEŽIAU NEBŪNA. Pirkdami mūsų kalakutus, esate tikri, kad mėsa yra itin šviežia ir kad paukštis yra pristatytas pardavimui ne anksčiau nei per parą nuo jo paskerdimo.

GAMINIŲ ĮVAIROVĖ. Nors pilnas kalakutas yra gražiausia stalo puošmena, skubantis žmogus ne visada turi laiko visaverčiam paukštienos patiekalų ruošimui. Taupydami laiką, praktiškai visas vertingiausias kalakutienos dalis iš mūsų ūkio galite norimais kiekiais pirkti atskirai (krūtinėlė, blauzdelės, petukai ir t.t.). Be to, neužmirškite išbandyti Baltuonių ūkyje paruoštų kalakutienos dešrelių, marinuotos kalakutienos bei mėsos, pritaikytos kalakutienos mėsainiams. 

Mūsų šeima

Vladas Baltuonis

Direktorius

Vilija Baltuonienė

Komercijos direktorė

Aistė Baltuonytė

Pardavimų vadovė