Kalakutų mėsos rinkinys šaltienai virti. Kojos bei kaklas šaltienai išskirs daugiausiai stingdančių medžiagų ir kolageno, blauzdose daug mėsos, o skrandukai suteiks sodrų skonį.
Rinkinyje rasite:
1kg. kojų, 2vnt. blauzdų, 1vnt. kaklas ir 3vnt. skrandukų.
Rekomenduojame gaminti: Pasūdome mėsą ir paliekame per naktį. Dideliame puode mėsą užpilame šaltu vandeniu, pirmiausia verdame kojas, tada po 1val. dedame blauzdas ir kaklą. Verdame kol mėsa pradeda kristi nuo kaulo. Pabaigai, likus 30-45min. dedame skrandukus, šiame etape galite įdėti ir daržovių. Toliau baigiame gaminti pagal pamėgtą šaltienos receptą.
Užauginta: Baltuonių kalakutų ūkis, Kalniškių kaimas, Kretingos rajonas.
Laikymo sąlygos: nuo -2 iki +4 °C.