Kalakutų mėsos rinkinys šaltienai virti. Kojos bei kaklas šaltienai išskirs daugiausiai stingdančių medžiagų ir kolageno, blauzdose daug mėsos, o skrandukai suteiks sodrų skonį.
Rinkinyje rasite:
1kg. kojų, 2vnt. blauzdų, 1vnt. kaklas ir 3vnt. skrandukų.
Rekomenduojame gaminti: Pasūdome mėsą ir paliekame per naktį. Dideliame puode mėsą užpilame šaltu vandeniu, pirmiausia verdame kojas, tada po 1val. dedame blauzdas. Verdame kol mėsa pradeda kristi nuo kaulo. Pabaigai, likus 30-45min. dedame skrandukus, šiame etape galite įdėti ir daržovių. Toliau baigiame gaminti pagal pamėgtą šaltienos receptą.
Užauginta: Baltuonių kalakutų ūkis, Kalniškių kaimas, Kretingos rajonas.
Laikymo sąlygos: nuo -2 iki +4 °C.